(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van ING donderdag.

De omzet van 306 miljoen euro lag 4 procent hoger dan verwacht. De EBIT van 45 miljoen euro was “veel hoger dan we hadden voorzien”. ING rekende op slechts 22,1 miljoen euro.

ING denkt dat ook de markt positief verrast is door de cijfers van Marel.

De belangrijkste aanjager van de verrassing is voor ING de prestatie bij de divisie voor gevogelte, waar de EBIT-marge van 19,8 procent veel beter was dan de 11,4 procent waarop ING had gerekend. Ook de omzet was iets beter dan voorzien.

Marel handhaafde de doelen op lange termijn, maar merkte ook op dat onduidelijk is wat de impact van de corona-uitbraak zal zijn, net als geopolitieke ontwikkelingen. Maar dat is volgens ING geen grote verrassing. 

De bank heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 4,60 euro. Het aandeel steeg donderdag 1,1 procent naar 4,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.