(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het tweede kwartaal naar verwachting rode cijfers geboekt, door een forse terugval van de omzet uit gloeilampen. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf publiceerde.

De analisten rekenen gemiddeld op een daling van de omzet tot 1,40 miljard euro in het tweede kwartaal, tegen 1,43 miljard een kwartaal eerder en 1,48 miljard een jaar eerder.

De omzetdaling komt voor rekening van de conventionele gloeilampen, met een verwachte omzet van 206 miljoen euro, tegen 257 miljoen euro in het voorgaande kwartaal en 286 miljoen euro een jaar eerder.

Die krimp wordt niet goedgemaakt door de lichte omzetgroei bij de Led-lampen. Op jaarbasis zou de Led-omzet zijn gestegen van 445 miljoen naar 451 miljoen euro. De omzet uit armaturen en lichtsystemen blijft stabiel op 738 miljoen euro, volgens de analisten.

De snel wegzakkende inkomsten uit gloeilampen raken het resultaat van de voormalige lampendivisie van Philips hard. De analisten rekenen op een EBITA-resultaat van 32 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 104 miljoen euro en een kwartaal eerder 70 miljoen euro.

Ook exclusief reorganisatiekosten en andere bijzondere posten zou de EBITA op jaarbasis nog altijd bijna halveren van 133 miljoen naar 69 miljoen. Dat komt neer op een margedaling van 9,0 procent tot 4,9 procent.

Onder aan de streep slaat de nettowinst van een jaar eerder van 50 miljoen euro om in een verlies van 9 miljoen euro, voorspellen de analisten.

De vrije kasstroom keldert eveneens, van 121 miljoen naar 29 miljoen euro. De schuld blijft naar verwachting vrijwel gelijk aan het voorgaande kwartaal op 1,82 miljard euro.

Signify schrapte in maart het dividend voor 2019 vanwege de coronacrisis en trok ook zijn winstverwachting voor heel 2020 in.

Volgens ING is de analistenconsensus voor het tweede kwartaal vrij conservatief, vooral voor wat betreft de margeverwachtingen, gezien het bedrijf volgens de bank een sterk trackrecord heeft als het gaat om het beschermen van de marges in een uitdagend klimaat.

Analisten van de bank voorzien wel dat de tweede helft van dit jaar nog erg uitdagend zal zijn voor Signify, vanwege de coronacrisis. Daarom moeten beleggers wellicht ook niet direct te enthousiast worden als Signify vrijdag de “erg lage” verwachtingen verslaat, schreven de analisten.

ING heeft een Houden advies op Signify met een koersdoel van 18,00 euro. Op vrijdag publiceert Signify de cijfers over het tweede kwartaal.  

Het aandeel Signify koerste donderdagochtend 3,7 procent hoger op 25,48 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.