(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Marel verhoogd van 4,10 naar 5,30 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

In april merkten de analisten al op dat Marel een “structurele winnaar” kan zijn die de nodige tegenwind op korte termijn ervaart, maar die daarnaast ook profiteert van een aantrekkende vraag op middellange termijn als gevolg de coronacrisis.

Wel merkte Berenberg op dat enkele van de grootste Amerikaanse en Europese producenten van varkensvlees de productie moesten stilleggen omdat het coronavirus uitbrak op de werkvloer. De analisten wezen op problemen in de toelevering van vlees en dat sommige fastfoodketens tijdens de piek van de pandemie zelfs met een tekort aan burgers zaten.  

Berenberg merkte op dat een flexibele productie en automatisering belangrijker zijn dan ooit voor het verwerken van proteïne.

Met slechts een daling van 10 procent van de orderinstroom bij Marel “op de piek van de crisis” en een voorziene groei op korte termijn, nemen de risico’s voor het IJslandse bedrijf af, aldus Berenberg. Als gevolg werd het koersdoel voor de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines opgeschroefd, waarbij ook rekening wordt gehouden met fusies en overnames.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.