(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en zorgen over de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, de verstrenging van de maatregelen die daarop volgt en de mogelijke vertraging van het economisch herstel drukten voorbeurs op het sentiment.

Beijing beval op vrijdag de sluiting van het Amerikaanse consulaat in het Chinese Chengu, als vergelding voor de Amerikaanse sluiting van het Chinese consulaat in Houston na beschuldigingen van spionage.

“Voor beleggers is het van belang of politieke escalatie zal omslaan in economische escalatie. Tot dusver zijn er geen aanwijzingen dat de twee kampen bereid zijn om de handelsoorlog op te voeren met een wereldwijde recessie tot gevolg”, zei marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.

“De algehele toon van de VS is veel agressiever geworden sinds in Hongkong de nationale veiligheidswet werd aangenomen”, analyseerde marktanalist Edward Park van Brooks Macdonals. 

De markt haalt echter steun uit de verwachting dat Washington met een nieuw steunpakket zal komen om de economie te ondersteunen. Het Amerikaans Congres staat op het punt om een tweede ronde van steunbetalingen aan huishoudens goed te keuren. Een stap die volgens Rabobank ook absoluut noodzakelijk is om grote economische schade te voorkomen.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd; de voorlopige inkoopmanagersindex in juli en de nieuwe woningverkopen in juni.

De euro/dollar noteerde op 1,1602. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1595 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1594 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,1 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
Intel noteerde voorbeurs maar liefst 12,0 procent lager. De Amerikaanse techreus profiteerde in het tweede kwartaal van het feit dat er meer werd thuisgewerkt vanwege de coronacrisis en presteerde boven verwachting. Het concern waarschuwde echter wel voor vertragingen met zijn 7 nanometertechnologie. 

Walt Disney daalde voorbeurs 1,7 procent. De Amerikaanse entertainmentgigant brengt grote wijzigingen aan in zijn schema voor het uitbrengen van nieuwe films, vanwege de coronapandemie.

Honeywell heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 1,1 miljard dollar, ofwel 1,53 dollar per aandeel, op een omzet van 7,5 miljard dollar. Het aandeel verloor voorbeurs 0,2 procent.

American Express publiceert vrijdag ook kwartaalcijfers.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,2 procent lager op 3.235,66 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het rood op 26.652,33 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,3 procent tot 10.461,42 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.