(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft vermoedelijk aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit voorzien analisten die bijdroegen aan de consensus.

Voor het tweede kwartaal mikt ASMI zelf op een omzet van 300 miljoen tot 350 miljoen euro. De orders zullen uitkomen op 280 miljoen tot 310 miljoen euro.

Eerder zei ASMI nog te rekenen op 330 miljoen tot 350 miljoen euro aan omzet voor het tweede kwartaal. Deze bredere bandbreedte schreef de halfgeleiderspecialist toe aan de vrees voor mogelijke verstoringen als gevolg van het coronavirus.

Volgens analist Michael Roeg van Degroof Petercam mikt de consensus op een omzet van 330 miljoen euro met 296 miljoen euro aan orders. De EBIT zal vermoedelijk 74 miljoen euro bedragen en de genormaliseerde nettowinst 69 miljoen euro.

Analisten van JPMorgan Cazenove sluiten niet uit dat ASMI positief weet te verrassen.

De geheugenmarkt ondervond volgens JPMorgan geen last van alle lockdowns, de investeringen in de cloud bleven onverminderd stijgen en er werd meer aan computers uitgegeven door al het thuiswerken.

Credit Suisse verhoogde in aanloop naar de kwartaalcijfers reeds het koersdoel voor ASMI van 141,00 naar 150,00 euro.

Credit Suisse rekent op een kwartaalomzet van 330 miljoen euro met een brutomarge van 43,5 procent. Daarmee zit de Zwitserse bank vrijwel in lijn met de analistenconsensus.

Voor heel 2020 en 2021 zit Credit Suisse boven de consensus met zijn taxaties.

Bij de kwartaalcijfers zal de markt volgens de analisten vooral letten op de outlook die ASMI voor het derde kwartaal afgeeft en op de verwachtingen voor de rest van het jaar.

Voor het lopende kwartaal rekent Credit Suisse op een omzet van 298 miljoen, wat in de laatste drie maanden zal stijgen naar 325 miljoen euro. De consensus zit op respectievelijk 268 miljoen en 333 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van 2020 behaalde ASMI een omzet van 325 miljoen euro en bedroeg de orderinstroom 333,5 miljoen euro. Bij een brutomarge van 44,5 procent leverde dit een nettowinst op van 74,1 miljoen euro. Genormaliseerd, dat wil zeggen aangepast voor het belang in ASM PT, was de winst 77,6 miljoen euro.

ASMI opent dinsdag nabeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.