Volgens Morgan Stanley zouden Europese aandelen, door het historische akkoord over de fiscale stimuleringsmaatregelen, met 10% kunnen stijgen. Dit melde de investeringsbank in een nota aan haar cliënten.

Na één van de langste Europese topontmoetingen ooit, een week geleden, zijn de 27 lidstaten overeengekomen om €750 miljard in de markten te injecteren.

De investeringsbank is van mening dat de recente beslissing een ware “gamechanger” is voor Europa. Zowel in de aanpak van de huidige crisis alsook in het wegnemen van een aantal oudere bezorgdheden over desintegratie.

We zien ruimte voor een outperformance van 10% van de eurozone ten opzichte van haar mondiale collega’s.

Betere vooruitzichten dan Verenigde Staten

De Euro Stoxx 600 is sinds het begin van het jaar met ongeveer 11% gedaald. De S&P 500 daarentegen noteert momenteel nog aan een verlies van amper 1% in dezelfde periode. Morgan Stanley denkt echter dat het tij spoedig zal keren.

De Verenigde Staten worstelen nog steeds met de eerst Covid-19 golf. Intussen hebben sommige delen van Europa melding gemaakt van een toename van het aantal gevallen. De regio probeert echter wel om hun economieën relatief open te houden.

Door volledige lockdowns te vermijden probeert Europa om de economische schade zo veel mogelijk te beperken. Ze houden hiernaast ook nog steeds de ethische overwegingen in het achterhoofd.

Naast de problemen die het Covid-19 virus met zich meebrengt zijn de Verenigde Staten nu minder dan 100 dagen verwijderd van nieuwe presidentsverkiezingen. Dit zorgt wederom voor de nodige spanningen in het land.

In Europa zien we een grotere cohesie. In de Verenigde Staten is er daarentegen meer (politieke) onzekerheid.

Bron: CNBC

Foto: iStock