(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het advies voor het aandeel Galapagos verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 210,00 naar 133,00 euro. Dat bleek dinsdag uit een analyse van de zakenbank.

Vorige week meldde Galapagos dat de vergunningsaanvraag in de Verenigde Staten voor filgotinib door Galapagos en partner Gilead als behandeling tegen reuma is voltooid, maar nog niet klaar is voor goedkeuring in zijn huidige vorm.

Voor de analisten van Jefferies kwam deze uitspraak onverwacht en is deze een ondermijning van de commerciële positie van het bedrijf. Zij hebben de omzetramingen voor het reumamedicijn verlaagd van 4 tot 6 miljard dollar naar een bandbreedte van 1,1 tot 3 miljard dollar.  

Jefferies verwacht dat filgotinib nu in 2022 wordt gelanceerd in plaats van dit jaar. Van de Japanse en Europese autoriteiten verwacht Jefferies dit jaar al wel goedkeuring.

Het aandeel Galapagos sloot maandag 3,4 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.