(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend hoger, nadat er op maandag al aanzienlijke winsten waren. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,5 procent op 563,61 punten.

“Hoop op een spoedig beschikbaar coronavaccin en de positieve ontwikkelingen in de handelsbesprekingen tussen de VS en China geven beleggers moed”, aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING.  

De beurzen kregen maandag al een steuntje in de rug, nadat bleek dat de Verenigde Staten en China weer met elkaar in gesprek zijn over de gemaakte handelsafspraken. China liet weten dat er “constructieve” gesprekken plaatsvinden tussen vicepremier Liu He, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën, Steven Mnuchin.

De Verenigde Staten lieten weten dat beide kanten vooruitgang zien en zich willen inzetten om de benodigde stappen te nemen om het succes van de handelsdeal te waarborgen. Eerder werden de gesprekken tussen China en de VS nog uitgesteld. Vandaag worden de gesprekken vermoedelijk voortgezet.

Bovendien lijken beleggers optimistisch over de ontwikkelingen rond een vaccin tegen het coronavirus. Eerder werd bekend dat de Amerikaanse toezichthouder FDA op aanwijzing van president Donald Trump de toediening van genezend bloedplasma versneld heeft goedgekeurd voor noodgebruik tegen het coronavirus.

“Elk nieuws met betrekking tot het virus dat positief is, zal de markten omhoog drijven”, zei strateeg Seema Shah van Principal Global Investors. Volgens Shah moeten beleggers wel sceptisch blijven, omdat het nog lang kan duren voordat een vaccin voor iedereen beschikbaar is.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets keken beleggers vanochtend uit naar cijfers over de Duitse economie en het ondernemersklimaat. De Duitse economie kromp in het tweede kwartaal met 9,7 procent, hetgeen minder was dan de gemelde krimp in een eerste raming van 10,1 procent. Het ondernemersklimaat in Duitsland herstelde ook sterker dan verwacht.  

Het muntpaar euro/dollar koerste licht hoger op 1,1823. De olieprijzen daalden licht.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen lagen de financiële waarden er goed bij. ING en ASR Nederland klommen respectievelijk 3,3 en 1,5 procent. ABN AMRO won 1,2 procent. Vastgoedfonds Unibail steeg daarnaast 3,3 procent.

Galapagos was een dissonant. Jefferies verlaagde het advies voor Galapagos van Kopen naar Houden en het koersdoel werd daarnaast neerwaarts bijgesteld van 210,00 naar 133,00 euro. Het biotechbedrijf meldde vorige week dat de vergunningsaanvraag in de Verenigde Staten voor filgotinib nog niet klaar is voor goedkeuring in zijn huidige vorm. Galapagos daalde vanochtend 3,9 procent naar 110,05 euro.

In de AMX won Aperam 5,2 procent. Volgens senior financial economist Tom Simonts van KBC verhoogde Morgan Stanley het advies voor Aperam van Gelijkgewogen naar Overwogen. Fugro won daarnaast ook 8,8 procent, vooralsnog zonder richtinggevend nieuws.

Air France-KLM won daarnaast 2,8 procent. In Amerika zaten luchtvaartmaatschappijen maandagavond scherp in de lift, maar negatieve reisadviezen in Europa werpen alweer een donkere schaduw vooruit.

WDP leverde evenwel 1,7 procent in. Het aandeel werd van de kooplijst gehaald door KBC Securities, nadat het koersdoel werd bereikt.

Onder de kleinere aandelen won Sligro 1,6 procent. AMG leverde 0,6 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.