(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Beleggers reageren juichend op het nieuws dat er handelsoverleg is tussen Amerikaanse en Chinese ambtenaren, na weken van oplopende spanningen tussen de twee economische grootmachten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent hoger.

Dit wijst op een nieuw record bij de opening van de beurs. Maandag steeg de index al voor de derde dag op rij, door optimisme over een mogelijke behandeling van het coronavirus.

Het sentiment verbeterde verder nadat Amerikaanse en Chinese ambtenaren zeiden dat ze de eerste fase van het handelsakkoord uit januari willen blijven uitvoeren. Beleggers maakten zich zorgen dat een deal in troebel vaarwater was geraakt door onenigheid over het coronavirus, technologie en de grotere grip die de Chinese autoriteiten op Hongkong hebben door de invoering van een nieuwe wet over nationale veiligheid.

“Natuurlijk is het positief als er zulk nieuws is. Dat stelt gerust”, zei Nadege Dufosse van vermogensbeheerder Candriam. “Een nieuwe handelsoorlog is niet in het belang van de VS of China.”

Toch zou ze geen investeringen doen op basis van de nieuwste berichten. “Het kan heel snel veranderen”.

Economisch nieuws is er later dinsdag over de verkoop van nieuwe huizen. Er wordt gerekend op meer verkopen in juli, door de lage rente en de behoefte aan meer werkruimte thuis.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 42,66 dollar, terwijl een november-future Brent-olie 0,7 procent duurder was op 45,25.
 
De euro/dollar noteerde op 1,1832. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1785 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

General Atlantic en Sequoia Capital, twee grote investeerders in het Chinese moederbedrijf van TikTok, dingen mee naar een deal voor de Amerikaanse activiteiten van de populaire video-sharing app, melden bronnen die op de hoogte zijn van de gesprekken. Een deal is nodig om te voorkomen dat de app verboden wordt in de VS. Microsoft zal misschien Amerikaanse investeerders uitnodigen om mee te bieden.

De nieuwe financieel directeur van Smith & Wesson staat voor de uitdaging om de golven in de vuurwapenindustrie te trotseren. Een recente sterke stijging in de vraag naar vuurwapens vraagt om een productieverhoging terwijl het bedrijf juist slank wil blijven.

De Dow Jones-index verandert van samenstelling, naar aanleiding van de aandelensplitsing van Apple, waardoor de weging van de technologiesector in de index afneemt. Hierdoor komt er ruimte voor Salesforce.com, Amgen en Honeywell, terwijl Exxon Mobil en Pfizer uit de index van zwaargewichten verdwijnen, meldde S&P maandag.
 
Slotstanden

Wall Street sloot maandag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,0 procent tot 3.431,30 punten, de Dow Jones index won 1,4 procent op 28.308,53 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 11.379,72 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.