De Amerikaanse beursindexen noteren hoger op de laatste handelsdag van de maand september. Beleggers en investeerders zijn opnieuw goed geluimd en hopen op een nieuw rondje stimulus van de Amerikaanse overheid. De S&P 500 stijgt ongeveer 1 procent en de Nasdaq 0,9 procent. Minister van Financiën Steven Mnuchin sloeg woensdag een optimistische toon over het bereiken van een coronavirus-hulpovereenkomst.

Minister van Financiën Steven Mnuchin heeft ervoor gezorgd dat beleggers opnieuw durven investeren in de Amerikaanse aandelen. In zijn toespraak was hij behoorlijk optimistisch over een nieuw stimuleringspakket die de Amerikaanse economie moet ondersteunen.

I say we’re going to give it one more serious try to get this done and I think we’re hopeful that we can get something done. I think there is a reasonable compromise here.

De stijging op de beurzen kwam ook nadat is gebleken dat er in september veel meer nieuwe jobs werden gecreëerd dan werd voorspeld. Ook de huizenverkoop ging in augustus met 8,8 procent de hoogte in. Kortom, er zijn veel signalen die duiden op een economisch herstel.

En dan is er ook nog hoopgevend nieuws omtrent een vaccin tegen COVID-19. Regeneron Pharmaceuticals heeft een middel klaar dat patiënten hun immuunsysteem ondersteunt en helpt om de symptomen te verminderen. Het aandeel van Regeneron steeg met 1 procent.

Aandelen van bedrijven die gevoelig zijn voor een economisch herstel namen de leiding op de Amerikaanse beurzen. Het aandeel van American Airlines steeg met 3 procent, dat van Boeing met 2,6 procent. Norwegian Cruise overtrof alles en iedereen met een stijging van 7 procent.

Aanhoudende onzekerheid

Toch zal de onzekerheid op de markten aanhouden tot de presidentsverkiezingen. Verschillende strategen hebben gezegd dat beleggers en investeerders liever niet hebben dat Joe Biden de verkiezingen wint. Hij zou namelijk de belastingverlaging van Trump willen omkeren. Maar wat ze vergeten is dat hij geen voorstander is van de harde houding tegenover China en de handelsrelatie opnieuw wil herstellen in zekere mate.

Bronnen: CNBC

Foto: 401(K) 2012 – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>