Voorlopig gaan de meeste beleggers er vanuit dat de huidige beurscorrectie slechts een ‘gezonde beurscorrectie’ betreft. Toch is het niet zeker dat de beurzen tijdens de komende handelsweken weer de weg naar boven weten te vervolgen. Een herhaling van het beursjaar 1929 behoort immers nog steeds tot een van de mogelijkheden.

De meeste beurzen noteren op maandbasis op dit moment fors lager. Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over de aanstaande Amerikaanse verkiezingen. Een verkiezingsoverwinning van Joe Biden kan immers zorgen voor een schokgolf op de financiële markten. Daarnaast hangt het coronavirus nog steeds als een donkere wolk boven de financiële markten.

Beleggers moeten juist nu angstig zijn

Volgens de analisten van Bank of America doen beleggers er verstandig aan om het verband met het beursjaar 1929 niet uit het oog te verliezen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is het verband tussen het huidige beursjaar en het beursjaar 1929 in beeld gebracht. Volgens deze vergelijking moet de echte beursdaling nog aanbreken. Na de forse herstelbeweging dat in het jaar 1929 plaatsvond, werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een nieuwe beurscrash. Uiteindelijk wisten de beurzen pas in het jaar 1931 een stevige bodem te bereiken.

Is het tijd om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)