Britse aandelen staan momenteel genoteerd aan waarderingen die niet meer gezien zijn sinds 2008-2009. Volgens Emma Hall van Hargreaves Lansdown, zijn deze aandelen zeer goedkoop en zeker te overwegen om aan te kopen.

Zelfs wanneer bank- en mijnbouwaandelen buiten beschouwing worden gelaten – omdat mensen steeds zeggen dat mijnbouwaandelen niet lang meer aantrekkelijk zijn door de opkomst van ESG-beleggen en banken te hard verbonden zijn met de recessie – zijn de Britse aandelen nog steeds zeer goedkoop.

Aandelen in het Verenigd Koninkrijk kregen enorme klappen door de Covid-19 pandemie. De FTSE 100 noteert nog altijd aan een verlies van 21,5% ten opzichte van een jaar eerder.

Brexit

Afgezien van de economische schade die het Covid-19 virus heeft aangericht, is het marktsentiment ook aangetast door de aanhoudende onzekerheid over de Brexit.

De onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie om een nieuwe handelsovereenkomst te sluiten, hebben tot nu toe nog niet geleid tot een overeenkomst.

Gespannen gesprekken zorgen voor een grotere bezorgdheid over een mogelijk no-deal scenario. Hierbij zouden zowel het Verenigd Koninkrijk als de Europese Unie tarieven op elkaars goederen kunnen toepassen waardoor de handel ingewikkelder en duurder zou worden.

Een no-deal scenario zou zeer waarschijnlijk een negatieve impact hebben op de waarde van de pond ten opzichte van andere belangrijke valuta’s. Hierdoor zouden Britse aandelen wel aantrekkelijker kunnen worden.

De situatie is volgens Hall echter niet zo eenvoudig. Zij stelt:

Als er geen Brexit-akkoord komt, zal dit een negatieve impact hebben op de pond maar ook op het marktsentiment.

Als je een lange termijn visie hebt, zijn de prijzen in het Verenigd Koninkrijk op dit moment erg goedkoop, aldus Hall. Ze benadrukt wel dat de komende zes tot twaalf maanden nog wel eens zeer volatiel kunnen worden.

Bron: CNBC

Foto: iStock