Tijdens de voorbijgaande weken verschenen er verontrustende banencijfers vanuit de VS. Het is duidelijk dat het herstel binnen de Amerikaanse arbeidssector een stuk minder snel verloopt dan aanvankelijk gehoopt werd. Met name de trend bij de permanente werklozen begint zorgwekkend te worden. En dat kan duiden op een naderende faillissementsgolf.

Uit de meest recente banencijfers blijkt dat steeds meer Amerikaanse banen permanent verdwijnen. Volgens economen zijn faillissementen de oorzaak van deze permanente werkloosheid. Het probleem is alleen dat een groot deel van die faillissementen op dit moment nog niet meetbaar is.

Coronacrisis weet te leiden tot een ware faillissementsgolf

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Christophne Barraud, is te zien dat er al ruim 12 jaar sprake is van een sterk verband tussen het aantal faillissementen enerzijds en de permanente werkloosheid anderzijds. De permanente werkloosheid loopt normaliter enkele weken vooruit op het aantal werkelijke faillissementen. Volgens de economen heeft dit te maken met het feit dat een faillissement pas in de boeken komt indien de rechter dit faillissement heeft uitgesproken. Ondertussen zijn de mensen echter al wel op straat gezet.

Deze grafiek waarschuwt voor een naderende Amerikaanse faillissementsgolf. De hoop op ‘tijdelijke werkloosheid’ lijkt inmiddels vervlogen te zijn. Het is niet de vraag of er een faillissementsgolf komt, maar hoe erg deze golf zal zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)