Het online betaalsysteem PayPal is toegetreden tot de markt van cryptocurrency. Het laat klanten toe om bitcoin en andere virtuele munten te kopen, verkopen en op te slaan via de online wallets van het Amerikaanse betalingsbedrijf.

De klanten van PayPal zullen vanaf begin 2021 ook crypto’s kunnen gebruiken om bij de 26 miljoen handelaars op het netwerk te winkelen.

Cryptocurrencies hebben de neiging volatiel te zijn waardoor ze aantrekkelijk zijn voor speculanten, maar veel minder aantrekkelijk als werkelijk betaalmiddel. Transacties zijn hiernaast ook duurder en langzamer dan andere gangbare betaalsystemen.

PayPal hoopt dat de dienst het wereldwijde gebruik van virtuele munten zal aanmoedigen. Het bedrijf zal zich ook voorbereiden op nieuwe digitale valuta’s die mogelijk door centrale banken zullen ontworpen worden, de zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC).

Dan Schulman, CEO van PayPal, stelt:

We werken samen met verschillende centrale banken en denken aan alle vormen van digitale valuta en hoe PayPal hierin een rol kan spelen.

Enorm bereik

Andere fintech-bedrijven zoals betaaldienst Square en stock trading app Robinhood Markets staan gebruikers al toe om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. De lancering van PayPal is echter opmerkelijker gezien het enorme bereik.

Het bedrijf, dat gevestigd is in San Jose, Californië, heeft 346 miljoen actieve rekeningen over de hele wereld. In het tweede kwartaal verwerkte het betalingen met een totale waarde van $222 miljard.

Betalingen in cryptocurrencies op PayPal zullen geregeld worden met behulp van fiat valuta’s zoals de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat de handelaren geen effectieve betalingen in virtuele munten zullen ontvangen.

Bron: Reuters

Foto: iStock