Het analistenteam van Goldman Sachs heeft onlangs de beursdoelen voor de jaren 2021 en 2022 gepubliceerd. En we mogen gerust stellen dat de Amerikaanse zakenbank optimistisch gestemd is. De zakenbank rekent immers op sterk stijgende beurskoersen. Aan het einde van 2022 zou zelfs de grens van 4.600 punten bij de S&P 500 index bereikt kunnen worden.

Langzaam maar zeker komt het einde van het beursjaar in zicht. Het jaar 2020 was zeker geen gemakkelijk beursjaar. Tijdens de eerste maanden van het jaar werden de aandelenmarkten geconfronteerd met sterk dalende beurskoersen. Rond medio maart werd er echter een indrukwekkende beursrally in gang gezet en die beursrally is tot op de dag van vandaag nog van kracht. En Goldman Sachs verwacht dat die beursrally ook tijdens de komende jaren een vervolg zal krijgen.

Goldman Sachs voorspelt een beursstijging van 30%

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, zijn de koersverwachtingen van de zakenbank in beeld gebracht. Het analistenteam rekent aan het einde van 2021 op een koers van 4.300 punten bij de S&P 500 index. Aan het einde van 2022 zou dit kunnen oplopen richting de grens van 4.600 punten. Vanaf het huidige koersniveau gerekend betekent dit een beursstijging van bijna 30%.

Volgens de Amerikaanse zakenbank breken er dus twee goede beursjaren aan. Tijdens de komende weken zullen ook de andere zakenbanken hun beursverwachtingen publiceren. Goldman Sachs heeft in ieder geval alvast de toon gezet.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.