Al enkele dagen weet de Nasdaq 100 index een minder goede prestatie af te leveren dan de meeste andere Amerikaanse beurzen. Het vaccinnieuws van Pfizer heeft er voor gezorgd dat steeds meer beleggers techaandelen inruilen voor ‘traditionele’ aandelen. Is dit inderdaad het geschikte moment om techaandelen in te ruilen?

Tijdens de afgelopen maanden wisten de techaandelen in positieve zin te verrassen. Een groot deel van de technologiebedrijven wist immers te profiteren van de lockdowns. Juist tijdens de coronacrisis was er een duidelijke switch richting de techsector zichtbaar. Die trend kan echter binnen afzienbare tijd gaan keren.

Techaandelen hebben mogelijk de beste tijd gehad

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan Financial Publications, is te zien dat het gemiddelde aandeel binnen de Nasdaq 100 index op jaarbasis gemeten nog 10% lager noteert. Tijdens de voorbijgaande weken is dat percentage opgelopen, terwijl de Nasdaq 100 index in die periode juist in waarde wist te stijgen. In dat geval spreken we van een zogenoemde ‘divergentie’.

Tijdens de afgelopen jaren is de Nasdaq 100 index meermaals geconfronteerd met een dergelijke divergentie. Tijdens alle keren wist dat binnen afzienbare tijd te leiden tot een (serieuze) beurscorrectie. Met name de crash van begin dit jaar zullen beleggers niet snel vergeten. We zijn dus gewaarschuwd.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>