(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal bij zijn beleggersupdate op 30 november met iets moeten komen om de dalende rentebaten in de komende jaren op te vangen, en dat zal wel neerkomen op meer kostenbesparingen en hogere fees bij de retailbank. Dat stelde Jefferies dinsdag in een rapport.

De kosten moeten met nog eens 7 procent of 350 miljoen euro omlaag, om de kosten als percentage van de inkomsten op 63 procent te houden. Analisten rekenen nu op 67 procent in 2021.

Het kapitaaloverschoit van 1,5 miljard euro is op zichzelf geen reden om het aandeel te kopen, temperen de analisten het enthousiasme bij de lezer over de bank, die zijn koers net als veel andere banken de afgelopen weken al sterk zag oplopen. Andere banken genereren meer duurzaam kapitaal en de voorkeur van Jefferies gaat vooralsnog uit naar ING en KBC.

De analisten verwachten niet dat ABN AMRO maandag al veel kan zeggen over de aanwending van het overtollige kapitaal op de lange termijn, waar de meeste waarde voor aandeelhouders vandaan moet komen. Jefferies denkt dat de beste kansen voor ABN AMRO liggen in overnames in private banking, bij groei van retailbankactiviteiten die fee-inkomsten geven, en bij clearing.

Ook over de voorzieningen voor oninbare leningen rekenen de analisten van Jefferies niet op veel ‘guidance’ bij de korte online beleggersdag van maandag, waar de bank een paar uur voor heeft uitgetrokken. 

Jefferies heeft een Houden-advies en koersdoel van 9,20 euro. Het aandeel ABN AMRO sloot dinsdag op 9,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.