(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs zal sneller herstellen, richting de 55,00 dollar per vat. Dit is de verwachting van KBC Asset Management.

KBC baseerde zich daarbij op de meevallende vraag vanuit China en de standvastige vraag uit Europa. Daarbij is de zwakke dollar ook hulpvaardig, aldus de analisten.

Zij verwachten een snellere stijging richting 55,00 dollar per vat. Dit is het niveau die de analisten noodzakelijk achten om voldoende oliebronnen te ontwikkelen.

Het is volgens de vermogensbeheerder van KBC nog onduidelijk of corona een blijvend effect zal hebben op de vraag, maar de hoge groei in ontluikende markten betekent waarschijnlijk dat de piekvraag nog niet is bereikt.

De kans dat de prijzen gedurende een langere periode boven de 55,00 dollar blijven, is beperkt door een overvloed aan rendabel aanbod boven dit niveau. Bovendien is de kans op de bereidheid van de OPEC om marktaandeel af te staan volgens KBC daarvoor niet voldoende aanwezig. Verschillende landen uit het OPEC+ kartel zullen zich niet blijven houden aan de productiequota, waarschuwen de analisten dinsdag.

Olie noteerde dinsdag lager. Een januari-future West Texas Intermediate werd 0,6 procent lager verhandeld op 45,47 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 48,51 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.