(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden donderdag rond lunchtijd licht hoger. De futures op de S&P 500 en de Dow Jones index stegen 0,2 procent en die op de Nasdaq een bescheiden 0,1 procent.

Het belooft een verkorte handelsdag met weinig impulsen te worden. In New York sluiten de financiële markten op Kerstavond om 19:00 uur onze tijd. Vrijdag wordt niet gehandeld.

Beleggers waren deze week gefocust op nieuwe stimuleringsmaatregelen in de VS. De Republikeinen en Democraten bereikten een deal over een pakket ter waarde van 900 miljard dollar, maar president Donald Trump weigerde een handtekening te zetten. Hij vindt een eenmalige cheque van 600 dollar per Amerikaan te laag. Dat moet 2.000 dollar zijn. Daarmee gaat Trump vooral in tegen de wensen van zijn eigen partij. Het is niet duidelijk of hij een veto zal uitspreken over de nieuwe coronasteun. Dat deed Trump woensdag wel over een nieuwe defensiewet.

Verder vrezen beleggers dat een gemuteerde variant van het coronavirus uit het Verenigd Koninkrijk in de wintermaanden zal leiden tot verdere lockdownmaatregelen.

“De markt is nerveus. Men vreest nieuwe lockdowns en reisbeperkingen”, aldus investeringsstrateeg Altaf Kassam van State Street Global Advisors. Volgens de marktkenner zal dat sentiment de komende tijd niet veel veranderen.

Recente macrocijfers uit de VS, zoals de wekelijkse steunaanvragen, tonen de impact van strenge maatregelen om het virus andermaal in te dammen. 

“De markt rekent er echt op dat er een stimuleringspakket komt”, aldus Kassam.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING zal aanstaand president Joe Biden “volgend jaar nog eens met cheques moeten strooien om de economie verder te stimuleren.”

In Europa wachten beleggers ondertussen op een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Volgens de laatste berichten zou een deal zo goed als rond zijn maar een persconferentie werd vanochtend al een aantal keer uitgesteld.

De euro/dollar handelde rond lunchtijd op 1,2201. Olie werd circa een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

De Chinese mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar Alibaba en Ant Group. Dit melden Chinese media. Alibaba zou retailers onder druk hebben gezet om hun producten alleen op het platform van Alibaba te verkopen en niet op andere platformen. Het aandeel Alibaba lijkt donderdag in New York bijna 7 procent lager te openen.

Aandelen Square Inc stegen voorbeurs bijna een procent. Volgens persbureau Bloomberg zou het digitale betaalbedrijf, dat in handen is van Twitter CEO Jack Dorsey, interesse hebben in een overname van Tidal. Hoeveel Square zou willen betalen voor de muziekstreamingdienst van rapper Jay-Z is niet bekend.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger tot 3.690,01 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 30.129,83 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 12.771,11 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.