(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Euronext zullen waarschijnlijk geen aanleiding zijn voor sterke koersbewegingen, omdat aandeelhouders veel meer gericht zijn op de mogelijke overname van Borsa Italiana en de bijkomende claimemissie die de winst per aandeel zal verwateren. Dat stelde ING in aanloop naar de kwartaalpublicatie.

Analist Albert Ploegh verwacht geen update van het bestuur over de mogelijke overname, omdat regelgeving dat niet toestaat. Op 13 januari ging de Europese Commissie voorwaardelijk akkoord met de overname van Refinitiv door London Stock Exchange. Dat vergroot de kans dat de aankoop van Borsa Italiana door Euronext ook doorgaat.

Voor het vierde kwartaal rekent ING op een sterk resultaat, met een EBITDA-winst van 115 miljoen en een omzet van 225 miljoen euro. De consensusverwachting van analisten ligt daar niet ver vandaan, op 220 miljoen omzet en een EBITDA-winst van 116 miljoen euro.

ING rekent op 110 miljoen euro aan operationele kosten, exclusief amortisatie en afschrijvingen, de consensus zit iets lager. De nettowinst wordt door de analistenconsensus rond 65 miljoen euro verwacht.

De effectenhandel droeg meer omzet bij dan in het derde kwartaal, met extra handelsactiviteit rond de Amerikaanse verkiezingen en de rally rond de coronavaccins, vooral in november.

Euronext publiceert de kwartaalcijfers woensdagavond nabeurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.