(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2020 vermoedelijk een licht hogere omzet behaald bij een vrijwel stabiele winstontwikkeling. Dit schreven analisten van Berenberg in een analyse over de magistrale bereider.

Berenberg rekent op een totale omzet van 552 miljoen euro, van 535 miljoen euro in 2019. Het terugkerende bedrijfsresultaat (REBITDA) en de nettowinst zijn op jaarbasis nagenoeg stabiel gebleven op respectievelijk 118 en 58 miljoen euro, verwachten de analisten.

Daarmee is Berenberg iets negatiever dan de consensus die het bedrijf zelf samenstelde. Die consensus rekent op een omzet van 556 miljoen euro, een REBITDA van 125 miljoen euro en een nettowinst van 62 miljoen euro.

Volgens Berenberg weet Fagron consistent beter te presteren dan de structureel groeiende markt waarin het zich bevindt, met een stabiele marge van meer dan 20 procent. Voor 2020 rekenen de analisten op een REBITDA-marge van 21,3 procent, iets lager dan de 21,9 procent in 2019.

De consensus voorziet een schuld van 266 miljoen euro, wat neerkomt op een schuldratio van 2,11.

Outlook

Op groepsniveau is de impact van het coronavirus vrij beperkt gebleven en heeft Fagron onder meer kunnen profiteren van de levering van producten gerelateerd aan Covid-19.

Daarnaast heeft Fagron marktaandeel weten te winnen in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika en deed het kleine overnames in Europa.

Berenberg denkt dan ook dat deze trend in de eerste helft van 2021 doorzet, met een mogelijk sterke tweede jaarhelft door een toename in de overnameactiviteit van Fagron en een inhaaleffect van een vertraagde vraag naar producten voor niet medische noodgevallen.

Berenberg mikt voor 2021 op een omzet van 591 miljoen euro en een REBITDA van 135 miljoen euro, met een bijbehorende marge van 22,9 procent en een nettowinst van 71 miljoen euro.

Fagron opent donderdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde woensdag 0,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.