Carlos Brito, de huidige CEO van AB InBev, gaat binnenkort een stapje opzij doen en zal vervangen worden door Michel Doukeris in een poging om de verkoopcijfers een duwtje in de rug te geven. Brito heeft in zijn 15 jaar als CEO AB InBev tot grootste bierbrouwer gemaakt. Maar de laatste jaren wist het bedrijf minder te presteren, vandaar de wissel.

AB Inbev is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot ’s werelds grootste bierbrouwer. Met namen zoals Budweiser, Corona en Stella Artois, wist het zijn concurrentie achter zich te laten. Maar de afgelopen jaren stokte het wat en dus is het tijd voor een CEO-wissel.

De raad van bestuur koos unaniem voor Michel Doukeris, het voormalige hoofd van de verkoop, als opvolger voor Carlos Brito. Voorzitter Martin Barrington zei dat Doukeris’ expertise op het gebied van merken, consumenten en innovatie van pas zal komen voor de volgende fase van het bedrijf. Vanaf 1 juli dit jaar zal hij de rol van CEO invullen voor onbepaalde duur.

This should not come as a shock to investors…. Michel was the clear lead internal candidate.

Verkoopcijfers

Barrington sprak ook vol lof over het werk dat Brito heeft verricht. Hij leidde de overnames van Anheuser-Busch, Grupo Modelo en SABMiller. Strategische overnames maar dit zorgde ook voor een forse stijging van de bedrijfsschulden. Het aandeel is nu minder dan de helft waard van de piek van eind 2015, dat komt door de dalende verkoopcijfers in de USA, Brazilië en Zuid-Afrika.

Brito was the architect who led and built AB InBev into the world’s leading beer company and a leading global consumer packaged goods company by masterfully integrating the many businesses that comprise AB InBev today.

Echter lijkt er zich een trendommekeer voor te doen. Het jaar 2021 is sterk begonnen met een stijging van de verkoopcijfers in Azië met 64 procent. Ook in Latijns-Amerika stegen de verkoopcijfers met 10 procent. Beleggers en investeerders lijken opnieuw vertrouwen te hebben in AB InBev, het aandeel maakte donderdag een sprong van 5 procent.

Bronnen: CNBC

Foto: Luis Wilker Perelo WilkerNet – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>