De laatste vier maanden van dit beursjaar zijn aangebroken. De meeste analisten rekenen ook tijdens de laatste handelsmaanden van het jaar op een stijgende koersbeweging. In sommige gevallen wordt er zelfs al gesproken over een ‘vervroegde eindejaarsrally’. Als het jaar 2017 zich weet te herhalen, dan is dat inderdaad goed mogelijk.

Beleggers kennen tot nu toe een zorgeloos beursjaar. Zo wisten de aandelenmarkten tijdens de afgelopen acht maanden extreem goede zaken te doen en bijna dagelijks werden de recordkoersen verder aangescherpt. In heel 2021 is de stier eigenlijk geen enkele keer serieus in de problemen gebracht.

Het jaar 2017 voorspelt een vervroegde eindejaarsrally

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is te zien dat de koersbeweging tijdens de jaren 2016-2017 erg veel lijkt op de koersbeweging tijdens de jaren 2020-2021. Aan het begin van 2016 was de koersdaling weliswaar een stuk minder groot, maar ook toen was er sprake van het gedroomde V-herstel. En ook toen ging er na de bodem van januari 2016 een indrukwekkende beursrally van start die uiteindelijk tot het begin van 2018 wist stand te houden.

Mocht het koerspad van het jaar 2017 verder opgevolgd worden, dan kunnen de laatste maanden van dit beursjaar extreem goed verlopen. Destijds kwam de beursrally namelijk tijdens de laatste maanden van het jaar in een nog hogere versnelling terecht.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar