Tijdens de afgelopen weken zijn de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met het nodige verkoopgeweld. De oplopende inflatie vormt een bedreiging voor de economische stabiliteit en steeds meer beleggers vrezen voor het ingrijpen van de centrale banken. Een belangrijke grafiek laat zien dat de beursdaling nog niet voorbij hoeft te zijn.
Tijdens de handelssessie van gisteren wisten de beurzen zich krachtig te herstellen. Deze groene handelsdag was overigens wel hard nodig, want tijdens de handelsdagen daarvoor stonden de beurzen stevig onder druk. Ondanks deze krachtige herstelbeweging hoeven de beren nog niet verslagen te zijn. Een belangrijke grafiek laat namelijk zien dat de beursdaling nog niet voorbij hoeft te zijn.
Gaan de beurzen de komende maanden tegenvallend presteren?
Volgens technisch analist Chris Kimble is de kans groot dat de beurzen de komende maanden tegenvallend gaan presteren. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de S&P 500 index aan het einde van augustus de belangrijke Fibonaccigrens van 423,6% wist te bereiken. Deze grens is gebaseerd op de meting tussen het hoogtepunt uit het jaar 2007 en het dieptepunt van het jaar 2009. Binnen de technische analyse staat deze Fibonaccigrens bekend als een belangrijke weerstandszone.
Dat is overigens niet alles, want op de grafiek is ook te zien dat de S&P 500 index op hetzelfde moment wist af te ketsen van de weerstandslijn die al sinds de bodem van 2009 intact is. Tijdens de afgelopen 12 jaar is deze weerstandslijn slechts enkele keren bereikt en telkens wist dat te leiden tot enkele tegenvallende beursmaanden.
Moeten beleggers nu vrezen voor hetzelfde scenario?
Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?
De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.
Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)