Het aandeel van de Chinese autobouwer Nio maakte donderdag een sprong van 6,92 procent. De stijging is enerzijds te danken aan een aantrekkelijke waardering, anderzijds aan een zeer positief bericht van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Hun analisten verwachten namelijk dat het aandeel een herstelbeweging van 60 procent kan maken richting 56 dollar.

Is het tijd om aandelen van het Chinese Nio in te slaan? Zakenbank Goldman Sachs beweert dat het alleszins geen slecht idee is vermits ze hun koersdoel hebben verhoogd naar 56 dollar, oftewel een stijgingspotentieel van meer dan 60 procent. Fei Fang, analist bij Goldman Sachs, verwacht dat het nieuwe ET7 model hoge ogen zal werpen en de verkoopcijfers van Nio een flinke duw in de rug zal geven de komende kwartalen.

De ET7 is goed gepositioneerd om de concurrentie aan te gaan met de Model S van Tesla, de BMW 7-serie en de Mercedes S-klasse. Het is een ‘flagship’-model van Nio met allerlei snufjes, een luxueuze afwerking en een batterij die een bereik zou hebben van 1.000 kilometer.

Daarenboven beschikt de ET7 over een sterk staaltje technologie inzake autonoom rijden. Er zijn verschillende systemen en camera’s aan boord die het autonoom rijden tot niveau 5 kunnen tillen, namelijk dat er zelfs geen chauffeur achter het stuur hoeft te zitten.

Groeipotentieel

Op dit moment noteert het aandeel 31 procent lager sinds begin dit jaar en 50 procent lager dan hun piek in januari. Een bizarre koersevolutie vermits Nio elk kwartaal wist te overtuigen en de verwachtingen van analisten wist te overtreffen door steeds meer voertuigen te verkopen. In december zal hun jaarlijkse ‘Nio Day’ plaatsvinden, een dag waarop ze nieuwe ontwikkelingen onthullen en een tipje van de sluier lichten van wat ze nog in petto hebben.

Zakenbank Goldman Sachs benadrukt dat er zeker risico’s zijn omtrent Nio en andere EV-autobouwers, die komen vanuit de harde concurrentie op de EV-markt in China. Toch zijn ze ervan overtuigd dat er voldoende ruimte is voor EV-autobouwers om samen te groeien en te profiteren van de omschakeling van brandstofmoteren naar elektromotoren.

Bronnen: Al Root – Barrons

Foto: Jengtingchen – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!