Steeds meer beleggers laten de goudmarkt links liggen. Gezien de prestatie van de goudsector is dat ook niet vreemd te noemen. Tijdens de afgelopen maanden is deze sector geconfronteerd met een stevige koersdaling, terwijl de meeste andere sectoren juist in waarde wisten te stijgen. Toch kan het sentiment binnen de goudsector binnenkort gaan veranderen. Er gaat immers mogelijk een nieuwe rally van start.

De goudprijs wist tijdens de zomer van 2020 een stevige top neer te zetten. Vanaf dat moment is het gele edelmetaal onder druk komen te staan en dit had met name grote gevolgen voor de goudmijnaandelen. Terwijl de goudprijs relatief gezien goed wist te blijven liggen, werd de goudmarkt geconfronteerd met een stevige sell-off. En juist deze ‘uitverkoop’ biedt de kans om deze aandelen tegen een aantrekkelijke prijs aan de portefeuille toe te voegen.

Goudmarkt beschikt over voldoende groeipotentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de junior goudmijnaandelen het gehele jaar al slechter presteren dan de senior goudmijnaandelen. Tijdens de afgelopen week werd de weerstandslijn echter doorbroken en dit verhoogt de kans dat er een trenddraai binnen de goudmarkt aanstaande is. Op het moment dat de goudmarkt immers in de lift zit, weten met name de junior goudmijnaandelen te ‘outperformen’. Deze trendbreuk kan dus een eerste indicatie zijn dat het koersplaatje begint te verbeteren.

Beleggers zouden dus met name hun vizier moeten richten op de junior goudmijnaandelen. Deze aandelen beschikken immers over de beste papieren op het moment dat het optimisme binnen de goudsector terugkeert. En het verleden wijst uit dat het op dat moment allemaal razendsnel kan gaan.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>