Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de wereldwijde aandelenmarkten stevig in waarde te stijgen. De meeste beurzen zijn op dit moment nog een paar procent verwijderd van hun oude recordkoers. Opnieuw lijkt de stier dus de beer de baas te zijn. Ondanks deze krachtige herstelbeweging stroomt er steeds minder kapitaal naar de aandelenmarkten. En dat mogen beleggers opvatten als een waarschuwingsteken.

Al maandenlang zitten de beurskoersen in de lift. Tijdens de maand september kwam er echter totaal onverwachts een einde aan deze winstreeks. Voor sommige beurzen resulteerde dit in de eerste rode handelsmaand van het jaar. Toch waren de stieren hier niet van onder de indruk, want tijdens de eerste twee handelsweken van oktober werd het verlies grotendeels alweer weggepoetst. Beleggers lijken ondanks dat toch nog niet overtuigd te zijn.

Beleggers beginnen voorzichtiger te worden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat er steeds minder kapitaal naar de aandelenmarkten stroomt. Aan het begin van dit jaar hadden we nog te maken met de grootste kapitaalinstroom ooit, maar vandaag de dag is er nog maar net sprake van een notering boven de 0-lijn. Onder de 0-lijn is er sprake van een kapitaaluitstroom en dit was onder andere in september zichtbaar.

Gezien de gemiddelde kapitaalinstroom over een periode van 4 weken gemeten, kan geconcludeerd worden dat er steeds minder geld naar de aandelenmarkten stroomt. Beleggers beginnen voorzichtiger te worden. En gezien de beurswaarderingen is dat natuurlijk niet verwonderlijk te noemen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis