Kristina Hooper van Inveso ziet aanzienlijke kansen in regio’s die door de meeste beleggers worden gemeden. Ondanks de nieuwe omicron-golf noemt ze opkomende markten, waaronder China, als de beste plaatsen om in 2022 geld aan het werk te zetten.

Volgens Hooper was het algemeen geweten dat het langer zou duren voor de opkomende markten om de bevolking te vaccineren. Nu is er echter duidelijk sprake van een toename en die zal tot ver in 2022 aanhouden. Dit betekent volgens Hooper dat 2022 voor de opkomende markten zal zijn wat 2021 was voor de ontwikkelde markten, in termen van een robuuste heropening van hun economieën.

Tot nu toe presteert de iShares MSCI Emerging Markets ETF, die grote en middelgrote beursgenoteerde bedrijven in ontwikkelingsregio’s volgt, dit jaar dramatisch onder de S&P 500%. De ETF noteert tot nu toe aan een verlies van 6% terwijl de S&P 500 dit jaar met 24% is gestegen.

Hooper erkende wel dat investeren in jet buitenland, en dan vooral in China, een zekere mate van moed vergt. De Chinese overheid is bezig met een grootschalige aanpak van de regelgeving als onderdeel van hun streven naar gemeenschappelijke welvaart. De regelgevers in Peking willen meer controle over sectoren als technologie, gaming, e-commerce en onderwijs.

Contrair

Volgens Hooper is het ergste op het gebied van regelgeving in China achter de rug. Ze noemt deze situatie daarom een enorme koopkans, ook al is ze ervan bewust dat haar mening eerder contrair is.

In een meer mainstream visie is Hooper ook optimistisch over Amerikaanse aandelen. Hiernaast is ze ook niet al te bezorgd dat de nieuwe omicron-variant het economische herstel zal doen ontsporen. Vervolgens denkt Hoop dat het beleid van de Federal Reserve geen al te grote impact zal hebben op de aandelenmarkten.

Bron: CNBC
Foto: iStock