De energiesector wist net als veel andere sectoren in 2020 een stevige bodem neer te zetten. Deze bodemvorming verliep echter een stuk volatieler dan bij de meeste andere sectoren het geval was. Aan het begin van 2020 werd de olieprijs immers geconfronteerd met een stevige prijsval en op een gegeven moment was er zelfs tijdelijk sprake van een negatieve olieprijs. Vandaag de dag ziet de situatie er compleet anders uit.
Als je een blik werpt op de huidige olieprijs dan is het onmogelijk voor te stellen dat er ongeveer twee jaar geleden sprake was van een negatieve olieprijs. In twee jaar tijd is de wereld in razendsnel tempo veranderd. Terwijl de fossiele brandstoffen in 2020 nog volledig afgeschreven werden, zijn ze vandaag de dag belangrijker dan ooit. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft uiteraard ook geleid tot een stijgende olieprijs, maar ook voor dit conflict zat het ‘zwarte goud’ al in de lift.
Energiesector kan jarenlang beter presteren dan de Amerikaanse beurs
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat de energiesector tijdens de afgelopen 13 jaar een beduidend minder goede prestatie heeft afgeleverd dan de S&P 500 index. Terwijl er in 2008 nog sprake was van een sterke outperformance binnen de energiesector, werd twee jaar geleden het laagste punt sinds de jaren ’30 bereikt.
Op de grafiek is ook te zien dat de energiesector nog een lange weg te gaan heeft. Tijdens de voorbijgaande maanden wisten de energieaandelen weliswaar beduidend beter te presteren dan de Amerikaanse beurs, maar er is nog steeds relatief gezien sprake van een underperformance. En mocht de situatie van De Grote Depressie van de jaren ’30 zich herhalen, dan kan er in 2020 het startsein gegeven zijn van een jarenlange rally binnen de energiesector.
3 Aandelen voor de Energie Crisis
Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.
Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.
Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis