Het aandeel van Meta Platforms schoot woensdag nabeurs 18 procent hoger nadat het zijn kwartaalcijfers voor Q1 had vrijgegeven. Over de grote lijn waren de resultaten zeer sterk met een beter dan verwachte ‘earnings per share’. De omzet viel lichtjes onder de verwachtingen van analisten. De omzet steeg met 7 procent, voor het eerst een ‘single digit’ getal.

Beleggers smullen van het kwartaalrapport van Meta Platforms. Het aandeel schoot met 18 procent de hoogte in enkele minuten na het sluiten van de beurs. De winst per aandeel bedroeg tijdens Q1 maar liefst 2,72 dollar, dat is flink beter dan de voorspelde 2,56 dollar.

De omzet viel echter wat lager uit dan wat analisten hadden voorspeld, namelijk 27,91 miljard dollar in plaats van 28,2 miljard dollar. De omzet viel wel binnen de verwachtingen van Meta Platforms zelf. Ook wat het aantal dagelijkse gebruikers betreft, ging het goed tijdens Q1. Er waren namelijk dagelijks 1,96 miljard gebruikers actief, meer dan de 1,95 miljard die analisten hadden voorspeld. De gemiddelde omzet per gebruiker bedroeg 9,54 dollar.

Vooruitzichten

Voor het tweede kwartaal verwacht Meta Platforms 28 tot 30 miljard dollar omzet te draaien, wat een beetje lager ligt dan de 30,6 miljard dollar die analisten vooropstellen. Voornamelijk apps zoals Instragram en WhatsApp zijn verantwoordelijk voor 97,5 procent van de omzet. De overige 695 miljoen dollar komt van Reality Labs, het onderdeel dat producten maakt voor de metaverse. Men verwacht dat dit onderdeel fors zal groeien de komende jaren.

De impact van de oorlog in Oekraïne en de Westerse sancties mogen niet onderschat worden. Ondanks dit, wist Meta Platforms toch sterk te presteren, maar ze waarschuwen voor de verdere gevolgen op de bedrijfsresultaten. Google’s Youtube stelde zo teleur en groeide slechts met 14 procent tijdens het eerste kwartaal in plaats van de voorspelde 25 procent. COO Sheryl Sandberg is echter overtuigd van hun concurrentieel vermogen.

We think while these times are challenging, over the long run, we do have a very strong competitive advantage when you look across the opportunities advertisers have to advertise both offline and online.

Bronnen: Lauren Feiner – CNBC

Foto: Thought CatalogFlickrCC BY 4.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger