De China Securities Regulatory Commission en de U.S. Public Company Accounting Oversight Board (een hele mond vol) hebben vrijdag aangekondigd dat beide partijen een overeenkomst hebben ondertekend om samen te werken op vlak van audits. Dit is belangrijk voor Chinese bedrijven want de ‘delisting’ risico’s worden op deze manier wat kleiner.

Chinese bedrijven hoeven zich al wat minder zorgen te maken over hun listing op de Amerikaanse aandelenmarkten. China en de Verenigde Staten hebben namelijk een akkoord bereikt inzake de audits van Chinese bedrijven die noteren op Wall Street. Volgens de analisten van Goldman Sachs een gunstige zaak voor bedrijven zoals Nio, Alibaba en noem maar op.

This is no doubt a regulatory breakthrough.

De Amerikaanse autoriteiten zeiden dat dit de eerste stap in de goede richting is terwijl de Chinese autoriteiten zeiden dat ze zullen assisteren bij de inspecties. Midden september zullen enkele Amerikaanse inspecteurs richting China vertrekken om na te gaan of Chinese bedrijven zich aan de regels houden en toegang verlenen tot hun audit informatie zonder obstructies.

Vooruitzichten

Analisten zeiden dat de markten rekening houden met een kans van 50 procent dat Chinese bedrijven verwijderd zullen worden van Wall Street. Dat is al een pak beter dan de 95 procent kans midden maart. Mochten deze aandelen toch verdwijnen van de Amerikaanse beurzen, dan kunnen ze met 13 procent dalen volgens de analisten van Goldman Sachs.

De MSCI China index zou met 6 procent kelderen. Maar langs de andere kant, indien het ‘delisting’ gevaar van de baan is, dan kan diezelfde index met 5 procent stijgen terwijl de aandelen zelf een stijging van 11 procent kunnen zien. Met andere woorden, het is een delicate en belangrijke kwestie voor de toekomst van Chinese aandelen op de Amerikaanse markten.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free.org

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!