Aandelen van grote technologiebedrijven zien de afgelopen weken vernieuwde interesse bij beleggers en investeerders. De bulls lijken wakker te zijn geworden maar voor één bedrijf is de ‘bull case’ bijzonder groot, namelijk voor Alphabet Inc.. Marktkenners en analisten benadrukken dat het moederbedrijf van Google veel pijlers heeft die het aandeel interessant maken.

Met de vooruitzichten dat de Amerikaanse centrale bank het rentebeleid vermoedelijk gaat pauzeren, lijken beleggers zonder vrees terug te keren naar de beurzen. Tal van aandelen van technologiebedrijven hebben de afgelopen periode een vernieuwde instroom van kapitaal gezien. Alphabet, Google’s moederbedrijf, is aantrekkelijk gewaardeerd.

Analisten benadrukken dat Alphabet op een grote berg cash zit en dat de groeivooruitzichten voor het bedrijf interessant zijn. Van de vijf grootste beursgenoteerde technologiebedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkten, is GOOGL de enige die wel degelijk ondergewaardeerd is, aldus Aptus Capital Advisors portfoliobeheerder David Wagner.

Of the megacaps, Alphabet is the only one that has growth above 10%, that has a valuation that’s palpable, and which has the opportunity for multiple expansion.

Vooruitzichten

Het aandeel daalde vorig jaar met 39 procent door het strenge rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank en teleurstellende bedrijfsresultaten. Maar de afgelopen maanden zijn analisten opnieuw positief en verwachten een forse omzetstijging van 18 procent dit jaar.

Daarenboven is er ook nog de opkomst van artificiële intelligentie waarin Alphabet zich aan het verdiepen is. Deze technologische evolutie ziet een versnelling de afgelopen maanden en kan van groot belang zijn voor technologiebedrijven en hun toepassingen in de reële wereld. Microsoft lijkt voorlopig aan ‘de leiding’ te staan door hun investering in OpenAI’s ChatGPT. Alphabet heeft Bard ontwikkeld om te kunnen concurreren met Microsoft.

Bronnen: Ryan Vlastelica – Yahoo Finance

Foto: Shawn Collins – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>