Cryptobedrijven Coinbase en Circle hebben plannen onthuld om de USDC-stablecoin te gaan stimuleren. Coinbase maakte ook bekend dat het een aandeel in Circle kocht. De twee bedrijven willen USDC uitbreiden naar meer landen, blockchains en nieuwe technologieën omarmen.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van marktkapitalisatie van USDC. Het aantal uitstaande stablecoins daalde erg hard sinds de top in de cryptomarkt.

Regulering en toekomstperspectieven

Volgens de nieuwe overeenkomst zullen de bedrijven de inkomsten delen op basis van de hoeveelheid USDC die is uitgegeven of gedistribueerd, zoals gemeld door Fortune. Het oorspronkelijke consortiumplan was logisch in een kleinere, meer competitieve cryptomarkt, maar vandaag de dag zijn de inkomsten veel te groot om op te splitsen voor waarschijnlijk marginale winsten van buitenaf om de adoptie van USDC te stimuleren.

Bovendien komt er meer duidelijkheid over de regulering van stablecoins, wat Circle en Coinbase voldoende vertrouwen gaf om het CENTRE-project officieel te beëindigen, aldus een bron die bekend is met de plannen van het bedrijf.

Samenwerking biedt potentieel USDC

USDC werd in 2018 gelanceerd met als doel een plek te veroveren in de wereld van digitale valuta’s. Na een snelle start daalde het aanbod echter tijdens de ‘crypto-winter’ van 2022-2023. Deze daling werd verergerd door een gebeurtenis waarbij USDC niet meer één-op-één aan de Amerikaanse dollar was gekoppeld na faillissementen in de Amerikaanse banksector.

De recente samenwerking tussen Coinbase en Circle heeft potentieel om USDC weer op de kaart te zetten. De uitbreiding naar nieuwe markten en samenwerkingen met instituten kan USDC helpen herstellen.

Bron: The Block
Foto: iStock