Chinese vastgoedaandelen werden maandag opgeschrikt door het nieuws dat de problemen van het vastgoedgigant Evergrande verergeren. Het bedrijf kondigde aan dat het een geplande vergadering over schuldherstructurering zou uitstellen, wat leidde tot een onmiddellijke daling van hun aandelen met maar liefst 25%!

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van Evergrande:

Evergrande’s problemen raken andere vastgoedbedrijven

In een melding bij de Hong Kong-beurs afgelopen vrijdag, verklaarde Evergrande dat hun verkoopcijfers niet aan de verwachtingen voldeden van het bedrijf sinds de aankondiging van hun schuldherstructurering in maart.

Het bedrijf verklaarde dat ze de voorwaarden van de herstructurering opnieuw zullen evalueren om aan de eisen van de crediteuren te voldoen.

Maar Evergrande’s problemen stoppen hier niet. Het bedrijf onthulde ook dat het geen nieuwe obligaties kon uitgeven vanwege een lopend onderzoek naar zijn dochteronderneming Hengda Real Estate door de Chinese toezichthouder voor effecten. Dit heeft de zorgen over de naleving van regels en transparantie binnen het bedrijf verder vergroot.

Naast Evergrande daalden de aandelen van andere grote Chinese vastgoedbedrijven in Hong Kong ook. De Hang Seng Mainland Properties-index verloor meer dan 4%, terwijl bedrijven zoals Country Garden, Logan Group en R&F Properties zware klappen te verduren kregen.

Bron: CNBC
Foto: iStock