’s Werelds grootste cryptobeurs Binance trekt zich volledig terug uit Rusland vanwege juridische zorgen in het land. Het verkoopt zijn Russische activiteiten verkoopt aan cryptobeurs CommEX, dat pas sinds dinsdag bestaat. Dit nieuws komt na maanden van toenemende juridische druk op Binance.

Binance verkoopt Russische activiteiten

In een verklaring bevestigde Binance dat het zijn Russische activiteiten zal verkopen aan de pas gelanceerde cryptobeurs CommEX. Dit proces kan tot een jaar in beslag nemen, maar Binance benadrukte dat alle activa van bestaande Russische gebruikers veilig zijn en zullen worden overgedragen aan CommEX.

Noah Perlman, Binance’s Chief Compliance Officer, legde uit:

We erkennen dat opereren in Rusland niet in lijn is met Binance’s nalevingsstrategie. We blijven vertrouwen hebben in de langetermijngroei van de Web3-industrie wereldwijd en zullen onze energie richten op de meer dan 100 andere landen waarin we actief zijn.

Binance zal geen doorlopende inkomsten ontvangen uit deze verkoop en heeft geen optie om aandelen in het bedrijf terug te kopen, wat uniek is in vergelijking met eerdere deals van internationale bedrijven in Rusland.

Juridische en regelgevende problemen bij Binance

Analisten wijzen erop dat deze stap komt nadat Binance eerder in opspraak raakte, onder meer vanwege het helpen van Russische gebruikers om geld naar het buitenland te verplaatsen. Binance bevindt zich momenteel in het vizier van verschillende Amerikaanse regelgevers en is betrokken bij juridische geschillen, waaronder rechtszaken aangespannen door de Commodities Futures Trading Commission en de Securities and Exchange Commission.

Sommigen zien de verkoop van Russische activiteiten als een stap om de naleving te verbeteren en vertrouwen te herstellen, terwijl anderen zich zorgen maken over de impact op Binance’s internationale activiteiten.

De beslissing van Binance om Rusland te verlaten, laat opnieuw zien hoe de cryptocurrency-industrie wordt geconfronteerd met toenemende regelgevingsdruk en uitdagingen in verschillende jurisdicties.

Bron: The Block
Foto: iStock