Bitcoin is tijdens een week-lange rally gestaag gestegen en heeft de belangrijke $30.000 grens bereikt. Dit markeert een indrukwekkende stijging van 12% in de afgelopen week! De rally houdt aan door een recente uitspraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve en hoop onder beleggers op de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat de $30.000 kan ruiken:

Bitcoin stijgt na Fed-uitspraak

Volgens CoinGecko werd Bitcoin op vrijdag verhandeld voor $29.970, met een stijging van 5% in de laatste 24 uur. De totale marktkapitalisatie van de wereldwijde cryptomarkt is ook gestegen tot $1,18 biljoen, wat een toename van 5% in dezelfde periode vertegenwoordigt.

Deze recente stijging komt kort na de uitspraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. Hij suggereerde dat de Fed waarschijnlijk de renteverhogingen zal pauzeren bij de volgende FOMC-vergadering. Powell gaf het volgende aan:

Een strak beleid zet neerwaartse druk op economische activiteit en inflatie.

Larry Fink van BlackRock merkte op dat de rally meer substantie heeft dan aanvankelijk gedacht, en dat investeerders op zoek zijn naar “een vlucht naar kwaliteit.”

Bitcoin sprong eerder al naar $30.000

Hoewel Bitcoin eerder deze week kortstondig de $30.000 grens bereikte, was dit een gevolg van een vals rapport dat beweerde dat BlackRock’s voorgestelde spot-bitcoin ETF was goedgekeurd.

Bron: The Block
Foto: iStock