Baidu, de Chinese techreus, heeft investeerders verrast met sterke resultaten voor het derde kwartaal. De omzet groeide met 6% naar 34,45 miljard yuan, net iets hoger dan voorspeld. De CEO, Robin Li, benadrukte de veerkracht van het bedrijf in deze uitdagende economische tijden.

Li benadrukte het volgende:

Ondanks de trager groeiende economie, heeft Baidu solide financiële resultaten laten zien

Enkele belangrijke cijfers die Baidu publiceerde zijn:

  • Online marketingomzet steeg met 5%
  • Niet-online marketingomzet met 6%
  • Aangepaste winst per American Depositary Share was 20,40 yuan in het derde kwartaal. Lager dan 22,55 yuan in het vorige kwartaal, maar hoger dan 16,87 yuan in dezelfde periode vorig jaar.
  • Nettowinst van 6,68 miljard yuan voor het kwartaal eindigend op 30 september, een stijging van 5,21 miljard yuan in het vorige kwartaal.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Baidu, dat probeert te herstellen na een val in oktober:

Baidu laat stabiliteit zien

Hoewel de groei trager was dan het vorige kwartaal, waarin de omzet met 15% steeg, toonde Baidu veerkracht in een uitdagende economische omgeving.

De stijging van de online marketingomzet met 5% en niet-online marketingomzet met 6% is een positief teken van stabiliteit. Volgens Rong Luo, de CFO van Baidu, blijven de marges van Baidu Core evenwichtig.

Baidu in de wereld van AI

Baidu meldde een stijging van 6% in de onderzoeks- en ontwikkelingskosten tot 6,1 miljard yuan, deels door verhoogde serverkosten voor Ernie-bot. Ernie bot is Baidu’s versie van een op AI gebaseerde chatbot. Hiervoor brengt het bedrijf vanaf november kosten in rekening.

De VS heeft de beperkingen op de verkoop van geavanceerde halfgeleiders aan Chinese bedrijven verhoogd. CEO Li benadrukte echter dat Baidu over een aanzienlijke reserve aan AI-chips beschikt. Baidu heeft het Ernie foundation-model aangepast voor compatibiliteit met verschillende AI-chips.

Baidu Core handhaafde stabiele marges, volgens CFO Rong Luo:

Investeringen in AI ondersteunen technologische innovaties. We blijven hierop inzetten met focus op efficiëntie

Bron: CNBC
Foto: iStock