De cryptomarkt laat een opmerkelijk herstel zien, met Bitcoin die de $42.000 doorbreekt. Dit is een niveau dat we voor het laatst zagen voor de Terra-crash in april 2022. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, doet ook mee en stijgt voor het eerst in maanden boven $2.200.

De markt herstelt stevig, voornamelijk door enthousiasme over Bitcoin en Ethereum ETF’s. De huidige niveaus werden voor het laatst gezien voor de Terra-crash. De stablecoin Terra, een van de 10 grootste munten destijds, stortte compleet in en verloor 99% van zijn waarde. Dit haalde enorm veel vertrouwen bij beleggers weg, waardoor de rest van de markt ook kelderde.

Nu keert het vertrouwen terug, en de rally lijkt nog lang niet afgelopen. Deskundigen voorspelen dat Bitcoin mogelijk op weg is naar $69.000 in 2024!

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin:

Sterk bullish sentiment in cryptomarkt

Het optimisme strekt zich uit tot de bredere crypto-industrie, met crypto-aandelen zoals Coinbase en Microstrategy die ook aanzienlijke stijgingen laten zien. Crypto miners, waaronder Marathon Digital en Riot, zien ook een toename van meer dan 10%.

Volgens Lucy Hu, Senior Analist bij Metalpha, zijn investeerders bullish en verwachten ze positieve ontwikkelingen. Lucy gaf het volgende aan:

Dit is een officiële verklaring van een bull run, en de prijs zou de komende weken meer kunnen stijgen.

Analisten wijzen op de rol van dovishe opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell en de hoop op goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS als drijvende krachten achter deze opleving.

Powell’s opmerkingen over het bereiken van restrictief territorium voor rentetarieven hebben bijgedragen aan de neerwaartse druk op staatsobligatierendementen. Dit is positief voor crypto maar ook bijvoorbeeld goud.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock