In Rusland gaat de adoptie van een Central Bank Digital Currency (CBDC) naar een nieuw hoofdstuk. De digitale roebel officieel is opgenomen in de Russische belastingwetgeving. President Vladimir Poetin zette zijn handtekening waardoor transacties met digitale roebels nu fiscaal worden gereguleerd.

Poetins visie op digitale roebel

De belastingcode definieert nu helder wat een “digitale roebelrekening” is, en legt regels vast voor de belasting op transacties met deze opkomende digitale valuta.

Poetin, die het digitale roebelwetsvoorstel in juli ondertekende, ziet het als een strategische zet. De digitale roebel biedt ons nieuwe mogelijkheden en vermindert de impact van financiële sancties, zei de Russische president.

De Bank of Russia, die sinds 2020 aan het project werkt, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitale roebel als een Centrale Bank digitale valuta. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal voor Rusland in de wereld van de digitale financiën.

De digitale roebel is niet alleen een antwoord op financiële beperkingen door sancties. Het zou ook een mogelijkheid moeten creëren om te profiteren van de opkomende digitale economie van Rusland.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock