Het lijkt erop dat de bekende Wall Street-investeringsbank Goldman Sachs een belangrijke rol gaat spelen in de langverwachte introductie van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door BlackRock en Grayscale in de VS. Als de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, groen licht geeft, zal Goldman Sachs naar verluidt optreden als een “geautoriseerde deelnemer” (AP), een cruciale taak in de ETF-industrie.

Banken volgen Crypto-ETF’s

Geautoriseerde deelnemers creëren en wisselen ETF-aandelen in, waardoor ETFs de waarde van onderliggende activa, zoals Bitcoin, volgen.

Dit markeert een opvallende verandering voor grote Amerikaanse banken, die eerder terughoudend waren in cryptovaluta-zaken.

De keuze voor een cash-gebaseerd mechanisme om de Bitcoin te beheren die de ETF’s ondersteunt, wordt gezien als een slimme zet om de goedkeuring van de SEC te verkrijgen. Dit opent de deur voor grote banken, zoals Goldman Sachs, die tot nu toe cryptocurrencies hebben vermeden.

Wall Street in Bitcoin ETFs

Vorige week kondigden ook JPMorgan Chase, Jane Street en Cantor Fitzgerald aan dat ze de rol van geautoriseerde deelnemer zouden opnemen voor enkele van de vele vermogensbeheerders die wachten op goedkeuring van de SEC voor hun Bitcoin ETF’s.

De beoogde partners van Goldman Sachs, BlackRock en Grayscale, zijn geen kleine spelers. BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld, terwijl Grayscale de leiding heeft over het $26 miljard Grayscale Bitcoin Trust.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock