De aandelen van de Chinese elektrische voertuigfabrikant Nio Inc. stegen donderdag met 20%, nadat de voertuigleveringen in april meer dan verdubbelden. Nio leverde in april 15.620 voertuigen, een stijging van 134,6% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De Hong Kong-beursgenoteerde aandelen van het bedrijf stegen zelfs met 23%, waardoor ze hun hoogste niveau in meer dan zes weken bereikten.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Nio:

Nio levert recordaantal premium elektrische voertuigen af

Het bedrijf verklaarde dat de leveringen uit 8.817 premium slimme elektrische SUV’s en 6.803 premium slimme elektrische sedans bestonden.

Met een totaal van 45.673 afgeleverde voertuigen dit jaar, lijkt Nio op koers te liggen om zijn marktpositie verder te versterken.

Naast Nio rapporteerden ook andere Chinese EV-fabrikanten hun leveringen voor april. Li Auto was echter de uitzondering, met lagere verkopen dan verwacht.

Li Auto rapporteerde lagere leveringen dan vorige maand, terwijl Xpeng en BYD stijgingen zagen. Xpeng’s aandelen stegen met 7,5%, BYD’s met 5%.

Prijsoorlog in de EV-markt

Chinese EV-makers zitten in een prijsoorlog met Tesla, terwijl lokale concurrenten hun prijzen verlagen. Tesla verlaagde de prijzen van de Model 3 in China, waarna Li Auto ook zijn prijzen verlaagde.

Xiaomi, een Chinese smartphonemaker, betrad onlangs de markt voor elektrische auto’s met de lancering van de SU7 in april. Deze auto is geprijsd op ongeveer $4.000 minder dan de Tesla Model 3, terwijl Xiaomi beweert dat hij een grotere rijbereik heeft.

CEO Lei Jun meldde dat de verkoop beter is dan verwacht en dat het bedrijf hoopt eerder dan gepland break-even te draaien, ondanks de lagere prijs dan de Tesla Model 3.

Bron: CNBC
Foto: iStock