Bitcoin en ether prijzen daalden, ondanks de goedkeuring van meerdere ether exchange-traded funds (ETF’s) in de VS. De prijs van ether daalde met 4% na de goedkeuring, ondanks een eerdere stijging van meer dan 20% in de afgelopen week.

Documenten voor acht ETF’s, waaronder die van VanEck, Fidelity en BlackRock, zijn goedgekeurd voor notering op belangrijke beurzen zoals Nasdaq en NYSE Arca.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum:

Ether ETF-goedkeuring markeert historische mijlpaal

Volgens Alex Kuptsikevich, een senior marktanalist bij FxPro, zouden we niet verrast moeten zijn als de prijs weer naar het $3000-gebied daalt. Hier kunnen grote institutionele investeerders posities in ETF’s opbouwen. Hij legt uit:

Koop de geruchten, verkoop de feiten. De verkoop van Ethereum bij positief nieuws is een typische reactie van speculanten.

De goedkeuring door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) van de ether ETF’s is een historische mijlpaal voor de cryptomunt. De SEC heeft historische regelgevende stappen gezet voor ether ETF’s, maar ze zijn nog niet gereed voor handel.

Standard Chartered voorspelt dat er in de eerste 12 maanden tot wel $45 miljard aan kapitaal kan binnenstromen. Sommige handelaren verwachten een sterke stijging van ether in de komende maanden, mogelijk meer dan 60%.

De goedkeuring van de ETF’s kan grote institutionele investeerders aantrekken, waardoor de vraag naar ether toeneemt.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock