MicroStrategy-oprichter Michael Saylor heeft zijn mening over spot Ether Exchange-Traded Funds (ETF’s) veranderd. Hij betoogt nu dat de Ether ETF goedkeuring door Amerikaanse regelgevers ook goed nieuws is voor Bitcoin. Hij stelt dat het “een extra verdedigingslinie voor Bitcoin” biedt.

Saylor optimistisch over goedkeuring spot Ether ETF’s

Saylor was eerder sceptisch over de goedkeuring van spot Ether ETF’s. Hij gelooft nu echter dat dit de institutionele adoptie van crypto zal versnellen en het geloof in crypto als een legitieme activaklasse zal versterken. Dit is dan dus ook goed voor Bitcoin.

Saylor zei:

Ik denk dat dit goed is voor Bitcoin. In feite denk ik dat het misschien beter is voor Bitcoin omdat ik denk dat we politiek veel machtiger zijn, ondersteund door de hele cryptobranche.

De goedkeuring van acht spot Ether ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei wordt gezien als een mijlpaal voor de cryptomarkt. Dit kan helpen om het vertrouwen van investeerders te vergroten en de weg vrij te maken voor meer institutionele investeringen in crypto’s.

Saylor voorspelt dat Bitcoin nog steeds het grootste deel van de kapitaaltoewijzing binnen de cryptomarkt zal ontvangen. Dit aangezien het als de leidende cryptomunt wordt beschouwd.

Saylor verandert van mening over Ether ETF’s

Hoewel Saylor eerder twijfelde aan de goedkeuring van spot Ether ETF’s, erkent hij nu dat zijn standpunt is veranderd. Hij zegt:

Twee weken geleden leek het erop dat Bitcoin het enige activum zou zijn dat gesecuritiseerd en aangeboden zou worden als een spot ETF door de Wall Street-establishment.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStock