Analisten van JPMorgan waarschuwen dat de verwachtingen voor spot ethereum ETF’s niet zo hooggespannen moeten zijn als die voor bitcoin ETF’s. Ze voorspellen een negatieve initiĆ«le marktreactie op de lancering van spot ethereum ETF’s.

JPMorgan: Ethereum ETF’s minder in trek dan Bitcoin ETF’s

Spot Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk niet dezelfde populariteit kennen als spot bitcoin ETF’s bij hun lancering. Analisten van JPMorgan noemen verschillende redenen hiervoor:

  • Bitcoin heeft al een groot deel van de vraag naar crypto-activa opgenomen. Bij Ethereum ontbreekt een recente vraagstimulans zoals de halvering van bitcoin.
  • Bovendien hebben ether ETF’s stakingsopties verwijderd, waardoor ze minder aantrekkelijk zijn.
  • Ethereum wordt ook niet gezien als een alternatief voor goud zoals bitcoin dat is.

Ondanks deze factoren voorspelt JPMorgan een bescheiden netto instroom van $1 miljard tot $3 miljard in spot ethereum ETF’s voor de rest van 2024. Er is verder de mogelijkheid van een drievoudige groei als staking later wordt toegevoegd.

Grayscale Ethereum Trust zal uitstroom zien

De totale beheerde activa van spot bitcoin ETF’s bedroegen op 30 mei $59 miljard. Dit terwijl de Grayscale Bitcoin Trust op de eerste handelsdag van spot bitcoin ETF’s $28,7 miljard beheerde.

De activa onder beheer van de Grayscale Ethereum Trust waren $11 miljard. Analisten waarschuwen dat, net als bij bitcoin, geld uit de ether ETF zal stromen wanneer de handel begint voor de nieuwe ethereum-producten.

Ze voorspellen dat ongeveer $1 miljard uit de Grayscale Ethereum Trust zal stromen, wat neerwaartse druk kan veroorzaken op de ethereum-prijzen na de lancering van spot ethereum ETF’s.

Bron: The Block
Foto: iStock