De S&P 500 lijkt op het punt te staan om een korte verliesreeks te doorbreken, ondanks recente neerwaartse druk als gevolg van teleurstellende kwartaalresultaten in de technologie-industrie. Zorgen over stijgende leenkosten hebben ook invloed gehad op het sentiment op Wall Street. Beleggers kijken nu uit naar de Personal Consumption Expenditure (PCE) index cijfers voor april.   

Historische trend: S&P 500 stijgt na PCE-publicatie

Tom Lee van Fundstrat Research zegt dat de recente schommelingen op de aandelenmarkt waarschijnlijk een positieve reactie zullen oproepen na de publicatie van het PCE-rapport.

Historische gegevens tonen aan dat de S&P 500 meestal stijgt na de release van PCE-cijfers, zelfs als de markt ervoor daalt:

In feite is de S&P 500 gemiddeld met 0,3% gestegen op de dag van de PCE-publicatie, gevolgd door een stijging van 0,8% over de volgende vijf dagen.

Lee’s positieve voorspellingen voor de markt in juni

Lee voorspelt dat de markt kan bloeien, ondanks een mogelijke stijging in de PCE-cijfers. Hij benoemt vijf positieve aspecten voor juni: seizoensinvloeden, gunstige data, lage leverage, aanzienlijke cash reserves en sterke AI-uitgaven.

Met al deze factoren in gedachten, gelooft Lee dat de recente consolidatie op de aandelenmarkt waarschijnlijk ten einde loopt en een positieve maand kan worden.

Lee concludeert:

En als de seizoensgebonden mediaanwinst van +3,9% correct is, zou de S&P 500 mogelijk 5.500 kunnen bereiken gedurende de maand

Bron: MarketWatch
Foto: iStock