Apple-aandelen stijgen naar recordhoogte van $207 per aandeel op dinsdag. Het bedrijf onthulde zijn langverwachte sprong in kunstmatige intelligentie tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Apple:

Apple’s nieuwste zet: Aantrijkelijke AI-upgrades voor iPhone-gebruikers

Morgan Stanley-analisten zeggen dat de nieuwe AI-functies het bedrijf positioneren als “de meest gedifferentieerde consumentendigitale agent”.

Apple introduceerde tijdens het evenement verschillende nieuwe AI-functies, waaronder een verbeterde Siri, integratie met OpenAI’s ChatGPT, schrijfhulpmiddelen en aanpasbare emoji’s.

Deze functies zullen naar verwachting consumenten aansporen om hun iPhones te upgraden. Oudere modellen kunnen de AI-mogelijkheden niet benutten.

Analisten optimistisch over Apple’s aankondigingen

Analisten van Bank of America en Evercore uiten optimisme over Apple’s aankondigingen. Ze verwijzen naar een mogelijke upgrade-cyclus voor AI-geactiveerde iPhones en het vertrouwen in Apple’s strategie om gebruikers te stimuleren om hun apparaten te upgraden.

Analisten geloven sterk dat Apple voor een meerjarige productvernieuwing staat, wat hun positieve beoordeling van het bedrijf onderstreept. Ook ondersteunt dit het prijsdoel van $216, met zelfs een bull case waardering van $270.

Bron: CNBC
Foto: iStock