Geen grote uitslagen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend licht lager. Rond de klok van elf uur daalde de AEX met 0,2 procent tot 929,82 punten.

Woensdagavond bleek na het rentebesluit van de Federal Reserve, dat beleidsmakers de verwachtingen voor het aantal renteverlagingen dit jaar neerwaarts hebben bijgesteld, ondanks cijfers eerder op de dag die aantoonden dat de inflatie in de VS afkoelt.

“De aandelenmarkten gingen woensdag aanvankelijk hard omhoog, nadat cijfers lieten zien dat de kerninflatie flink is afgenomen”, aldus analisten van IG. De winsten werden evenwel voor een groot deel ingeleverd, nadat de Fed de verwachting uitsprak dat het voor dit jaar nog maar één verlaging van 25 basispunten voorziet.

Desondanks wisten techbeurs Nasdaq en de S&P 500 opnieuw hun record aan te scherpen woensdagavond.

Ondanks de “recordjacht op de beurzen” ziet investment manager Simon Wiersma van ING nog “best veel” scepsis onder sommige beleggers. “Er is zeker geen sprake van euforie”, zo stelde Wiersma in reactie op sommige autoriteiten die waarschuwen voor te veel enthousiasme op de beurzen.

“Veel beleggers staan met cash langs de zijlijn en hebben de rally van de afgelopen acht maanden gemist, hopend op een correctie om alsnog in te kunnen stappen. En een correctie is best mogelijk, en zou heel normaal zijn, maar waarderingen van aandelen zijn zowel in absolute als relatieve zin niet overdreven duur te noemen”, aldus de expert van ING.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0809. De olieprijzen liepen licht terug.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging DSM-Firmenich aan kop met een stijging van 1,0 procent. Adyen en Philips sloten de rij met verliezen van ongeveer twee procent.

In de AMX daalde Eurocommercial Properties vanwege een ex-dividend uitkering met 6,1 procent. Hiervoor gecorrigeerd was het koersverlies een stuk kleiner. Van Lanschot Kempen won bijna 4,7 procent na een koersdoelverhoging van ING in aanloop naar een beleggersdag van Van Lanschot later deze maand.

In de AScX daalde TomTom 0,8 procent, nadat verkeersdatabedrijf Miovision koos voor TomTom als leverancier. Het volatiele Vivoryon verloor 9,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.