Wise, de Britse fintech, zag haar aandelen met meer dan 20% dalen na een teleurstellende winstprognose. Het bedrijf kondigde aan meer te gaan investeren om klanten te werven.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Wise:

Wise’s winstprognose “teleurstellend”

Kingsley Kemish, interim Chief Financial Officer bij Wise, benadrukte de noodzaak om te investeren in betaalinfrastructuur. Dit, hoewel het op korte termijn een kost is, zou uiteindelijk moeten leiden tot lagere tarieven voor klanten.

Wise’s beursgang in 2021 trok investeerders met snelle, goedkope betalingen, maar klantentarieven stegen door valutaschommelingen.

Hannes Leitner, een analist bij Jefferies, noemde de winstprognose “teleurstellend” en zorgwekkend vanwege de toenemende investeringen.

Ondanks een sterke winst van £481 miljoen in het afgelopen jaar, daalden de aandelen van Wise aanzienlijk. Kemish erkende dat de nieuwe richtlijn enigszins nadelig zou zijn, maar benadrukte dat het Wise zou helpen zijn langetermijndoelen te bereiken.

Hij zei:

Uiteindelijk zal de winnaar op deze markt het bedrijf zijn met de laagste prijzen, snelste product, meest handige en breedste dekking.

 

Bron: Financial Times
Foto: iStock