Na een voorspelling van de Federal Reserve voor slechts één renteverlaging in 2024, adviseert 10x Research investeerders om vast te houden aan Bitcoin. Dit volgt op een hervatting van de instroom van Exchange Traded Funds (ETF’s) nadat de Amerikaanse inflatie lager uitviel dan verwacht.

Thielen: Blijf bij Bitcoin

De toonaangevende cryptomunt, Bitcoin, vertoont vaak een stijging na een zachtere release van de Consumentenprijsindex (CPI), volgens 10x Research. Ondanks de voorspelde enige renteverlaging door de Fed, blijft het onderzoeksbureau positief over Bitcoin.

Markus Thielen, oprichter van 10x Research, benadrukt het belang van het vasthouden aan Bitcoin en het vermijden van andere activa, zoals Ethereum. Hij legt uit dat lagere CPI-cijfers doorgaans de Bitcoin-prijzen omhoog stuwen en verwacht dat deze trend zal aanhouden.

De Amerikaanse consumentenprijsinflatie was vlak in mei, wat onder de verwachting lag, en Thielen merkt op dat historisch gezien dit soort inflatievertraging grote instroom in Bitcoin ETF’s heeft veroorzaakt:

Bron: CoinDesk
Foto: iStock