Weinig spektakel.

(ABM FN-Dow Jones) Het lijkt een rustige laatste handelsdag van deze week te worden. Aan het einde van vrijdagochtend noteerde de AEX op 922,15 punten, een verlies van 0,3 procent. 

Na in de afgelopen dagen de Amerikaanse inflatiecijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve te hebben gehad, is het vrijdag relatief rustig.

Volgens Friso Rengers van ING is er meer spektakel op de obligatiemarkten, waar de ’spread’ tussen de Duitse en Franse staatsleningen steeds verder uiteen loopt. “De Duitsers betalen steeds minder en de Fransen alsmaar meer op een tienjarige staatslening.”

Op korte termijn kan dit volgens Rengers “politieke getouwtrek uitlokken, maar waarschijnlijk vergroot het de kans op een ruimer monetaire beleid in de eurozone op de wat langere termijn”. 

“Vandaag is het verder afwachten op Amerikaanse cijfers die later in de middag uitkomen”, zo zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. “Zo komen om 14:30 uur handelscijfers uit en om 16:00 uur komt de Universiteit van Michigan nog uit met cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de inflatieverwachtingen van de Amerikaanse consument.”

De euro/dollar daalde naar 1,0673. 

Stijgers en dalers

In de AEX profiteerde DSM-Firmenich van een koersdoelverhoging van Deutsche Bank. Het aandeel steeg 1,2 procent. Unilever won 0,6 procent en Wolters Kluwer, dat een koersdoelverhoging kreeg van KBC Securities, won 0,5 procent.

Aegon noteert vandaag ex-dividend, maar hiervoor gecorrigeerd steeg het aandeel wel 0,2 procent.

De grootste dalers in de hoofdindex waren ASR en ABN AMRO die 2,3 procent daalden en Besi, dat 2,7 procent verloor.

In de AMX won Basic-Fit 1,3 procent. Verder boekten alleen Flow Traders en JDE Peet’s bescheiden winsten. Inpost en AMG daalden met circa 2 procent.

Bij de smallcaps ging Heijmans 0,3 procent hoger na ondertekening van een nieuw raamcontract met de provincie Utrecht. De totale omzetwaarde is maximaal 125 miljoen euro voor projecten binnen deze samenwerking. 

Azerion won 0,7 procent. Ebusco en CM.com daalden 3,6 en 3,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.